Sesiune de prezentări și dezbateri ,,Bucovina – identitate și transformare. Patrimoniu construit și peisaj cultural”

În ultima vreme, patrimoniul construit al Bucovinei trece prin schimbări majore: unele dintre ele sunt binevenite și reflectă modernitatea și orientarea spre viitor a acestei zone plină de resurse, în timp ce altele afectează major frumusețea peisajului natural și cultural, cu influențe ce pot fi pe termen lung nefaste pentru turismul în Bucovina și pentru dezvoltarea armonioasă a regiunii.

Este momentul să discutăm despre acest lucru și despre cum putem contribui, fiecare dintre noi, la o Bucovină Frumoasă.
Drept urmare, dorim să vă invităm (din partea unor instituții preocupate de păstrarea patrimoniului construit al Bucovinei: Consiliul Județean Suceava, Institutul Bucovina al Academiei Române, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava) la sesiunea de prezentări și dezbateri ”Bucovina – identitate și transformare. Patrimoniu construit și peisaj cultural”.

Printr-o serie de prezentări ale invitaților dorim să surprindem modificările recente și să discutăm cum am putea să dezvoltăm mediul rural, păstrând principalele sale atuuri: frumusețea naturii și frumusețea satelor din Bucovina.

Acest eveniment va avea loc în cadrul unei acțiuni mai ample, Conferinţa ştiinţifică internaţională ,,Bucovina – identitate și transformare. Patrimoniu construit și peisaj cultural”, care se va desfășura în perioada 3-5 Octombrie 2019 la Suceava și Rădăuți.

Obiectivul acestei sesiuni speciale este de a reuni specialişti și instituții interesate de protejarea patrimoniului construit și a peisajului cultural.
Sperăm că propunerile și discuțiile efectuate în cadrul evenimentului vor constitui un pas important în valorificarea bogățiilor arhitecturale bucovinene, în vederea dezvoltării locale.

Date de contact:
Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava
E-mail: portcultural@usm.ro
Adresa: Str. Universității 13, 720229 Suceava, Romania

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarca program [494.90 KB]